maandag 16 september 2013

Wanderlust

Via Bloglovin' kwam ik op de blog van Bohemian Dreams. Daarop verteld Debby over haar liefde voor reizen en alles wat daarbij komt kijken. Waarom volgens haar reizen wel een hobby is en welke landen ze nog wil bezoeken.

Ik was direct verkocht aan haar site. Het liefst wilde ik zijn zoals haar. Vrij om te doen en te gaan waar ze wil. Verschillende landen zien, voor langere tijd ergens naar toe gaan.
Ja ik geef toe, ik ben erg gehecht aan mijn dorp, mijn lieve familie die daar woont (of in de buurt) en uiteraard aan vriendlief. Maar ik wil het ook allemaal zien en meemaken.
Wat andere hebben met Facebook, Twitter en Whatsapp, dat heb ik met landen (denk ik).


Sommige mensen staan echt bekend om hun "Wanderlust". Hun lust om te reizen, nooit lang op één plek te zijn en vooral geen vooraf geplande tripjes. Dat gaat voor mij wat ver en daar komt mijn innerlijke controlefreak om de hoek. Ik moet wel weten waar we heen gaan en wat we gaan doen.


En ja, ik heb het ook over we, want alleen zou ik het denk ik niet durven.
Het is ook niet zo dat ik al veel verre landen (of sowieso landen) heb bezocht. De eerste keer vliegen voor mij was pas in 2007 en daarvoor was ik niet verder geweest als Parijs en London (met de bus wel te verstaan).

Nadat ik die eerste keer gevlogen had, was ik wel verkocht. We waren in Griekenland geweest en wat was het daar mooi! Het liefst zou ik nog eens terug willen, om nog meer te zien.
De reizen erna vielen wat mij betreft wat tegen, Portugal en Gran Canaria, maar ook Cyprus konden niet tippen aan Griekenland.


Vorige jaar besloten we naar Curacao te gaan. En dat was weer helemaal geweldig. De reis riep ook veel herinneringen op aan het jaar dat een aantal klasgenootjes van mij daar stage liepen. En ik dus gewoon in Nederland zat. Ik wilde zo graag mee, maar "mocht" toen niet (en had zelf ook het lef niet om gewoon te gaan).
Ik herkende dingen uit hun verhalen en het was zo leuk om het zelf te zien. We hebben in 9 dagen ook best veel gezien, dank zij een huurauto.


Laatst vroeg iemand me, waar ik nog graag naar toe zou willen. Mijn lijst is lang. Australië zou ik erg graag willen zien, maar dan ook compleet met rondreis om alles te zien.
Uiteraard wil ik een keer naar Amerika, het liefst New York maar de westkust lijkt me ook erg gaaf.
Ik wil ook nog een terug naar London, Scandinavië lijkt me mooi, vooral het Noorderlicht. Italië wil ik ook eens zien. En zo kan ik nog even doorgaan.Ik durf niet te zeggen dat ik echt een grote reiziger ben, maar zou het wel graag willen zijn.

2 opmerkingen:

  1. Ooooo wat lief! Ik vind mezelf ook niet zo'n enorm reiziger hoor :') Maar daarom wil ik nu ook in mijn eentje gaan. Ik voel me wel gevleid, wat lief! En dus... als je eenmaal gaat, dan kan je niet meer stoppen. Je bent al begonnen met reizen toch? Gewoon door blijven gaan :D anders krijg je spijt. Goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooooo wat lief! Ik vind mezelf ook niet zo'n enorm reiziger hoor :') Maar daarom wil ik nu ook in mijn eentje gaan. Ik voel me wel gevleid, wat lief! En dus... als je eenmaal gaat, dan kan je niet meer stoppen. Je bent al begonnen met reizen toch? Gewoon door blijven gaan :D anders krijg je spijt. Goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen