woensdag 28 november 2012

Nieuwe kleurencombinatie

Nadat ik mijn deken af had, heb ik volgens mij gedacht: "oke, dit was leuk om te doen, maar de volgende deken laat nog lang op zich wachten".
Maar toen ik laatst met een amigurumi bezig was (volgens mij was het Johnny the monkey) en ik eigenlijk geen zin had om zoveel te tellen en op te letten, had ik echt zoiets van: "had ik nu maar een deken waar ik aan kon werken".

Eerder was via Pinterest op deze deken gestuit. En ik was meteen verkocht. Ik had al eerder getwijfeld over een andere deken, in de vorm van een grote granny square. Dit idee, alleen zeker niet zo roze.
Toen ik steeds nieuwe projecten moest zoeken omdat ik niet meer wist wat ik moest maken, werd de drang naar een nieuwe deken steeds groter.

Op Pinterest begon ik kleurencombinaties te zoeken. Ik had er al verschillende voorbij zien komen, dus wist dat ze bestonden en dus te vinden waren.

Al snel kwam ik deze tegen en ik vond hem al direct erg mooi. Veel verschillende kleuren en mooie ondertonen in de kleuren.
Eerder was ik aan het denken om een deken te maken in pastel tinten, maar ik weet nog niet zeker of dat wel zo mijn ding is. Ik vind het er altijd mooi uit zien, maar ik ga zelf toch vaker voor felle kleuren.

Bij het bestellen van ander garen, had ik een proefdraadje besteld van Caron Simply Soft. Ik stond meteen versteld van het garen, het was zo zacht! En 100% arcyl dus zeer geschikt voor een deken.

Na nog een aantal kleurenplaatjes gezocht te hebben, heb ik alles in een word bestand gezet en er op de site van woolly.nl garen bijgezocht. Ik wist dat ik voor Caron Simply Soft zou gaan, maar nog niet welke kleuren. Ik heb nog voor 2 andere kleurencombinaties garen gezocht, maar bovenstaande sprak mij toch het meeste aan.

Later bleek dat 1 kleur waarschijnlijk ook nog eens uit de collectie gaat en dat wilde ik er niet op gokken, dus heb ik nog een andere kleur ervoor gezocht. Daarna van alle kleuren 2 bolletjes besteld, in de hoop dat ik daar redelijk mee vooruit kan.


De volgende dag kreeg ik een mailtje van Natascha van woolly.nl, of ik wel de goede kleuren had besteld, want een aantal kleuren leken toch wel heel erg op elkaar. Ze had een foto toegevoegd om het te bewijzen. En inderdaad, mijn kleurencombinatie had niet zo goed uitgepakt als gehoopt :(

Zoals te zien is, lijken de blauwe heel erg op elkaar en ook de groene hebben veel weg van elkaar. Later heb ik nog op Ravelry gekeken om daar projecten en kleuren te vergelijken en ze leken bijna identiek.

Na wat heen en weer gemail tussen Natascha en mij, kwamen we tot de conclusie dat Lavender blue en Soft Green de nieuwe kleuren gingen worden voor mijn project.
De nieuwe kleurencombinatie op een rijtje. Zelfs Natascha was helemaal weg van de kleurencombinatie en gaat heel misschien deze kleurencombinatie als kleurenpakket op haar site verkocht! Hoe vet is dat??? Mijn eigen kleurenpakket a la lucy. (zij heeft al zoveel dekens gemaakt met regenboogkleuren dat verschillende sites een heel pakket aanbieden om precies zo'n zelfde deken te maken in haar kleuren).
Natascha nogmaals bedankt voor het meehelpen en meedenken! Dat zie je niet vaak meer!!

Vandaag heb ik mijn wolletjes mogen ontvangen....en ow wat zijn ze mooi en lekker zacht :D


Ik ben tevreden en ga aan de slag. :D

4 opmerkingen:

 1. Wow inderdaad een geweldige kleuren combinatie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige kleuren......ook heel mooie plaid.

  Zou het mogelijk zijn om de wol nummertjes door te geven,ben grote fan van dit garen.......bedankt op voorhand.

  grtjes Lindy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad niet echt handig van me, dat ik de nummers/namen erbij heb gezet.... Caron werkt niet echt met nummers, dus hoop dat de namen ook voldoen.
   de namen van links naar rechts (gezien op het een na laatste plaatje) plum wine, lemon, soft green, aqua mist, lavender blue en country blue.

   Verwijderen
 3. Wat gaaf joh. Ik ben ook bezig met een deken van met Simply Soft. Heerlijk om mee te werken en inderdaad lekker zacht.
  Ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen