zondag 2 december 2012

Party sjaal

Enige tijd geleden vroeg mijn nichtje of ik voor haar een sjaal wilde maken.....maar natuurlijk wil ik dat, maar wat voor 1 dan?
Ja gewoon een cowl sjaal in rood of blauw....Oke moet te doen zijn, dacht ik.

Toen we enkele weken daarna samen in de Primark waren hing daar een hele mooie roze met grijze sjaal, dubbeldraads gebreidt (volgens mij). Ze vond hem wel mooi...maar ze liet hem toch maar hangen.

Op de Kreadoe heb ik toen nog gekeken naar leuk garen voor een sjaal voor haar. Ook zag ik een meid lopen met een glitter sjaal. Eigenlijk had ik moeten vragen waar zij die sjaal gekocht had of het garen vandaan had.....Uiteraard heb ik dit weer niet gedaan.
Ook zag ik daar glittersjaals hangen, maar geen roze dus heb ik eigenlijk niet verder gekeken.

Natuurlijk kwam mijn nichtje de volgende dag: Ik wil een roze glittersjaal :D (insert hoopvol gezicht) en de moed zonk mij in mijn schoenen, want ja waar moest ik nu in godsnaam glittergaren vandaan halen???!!!

Ik zocht internet af en kwam bij berichtjes uit over glittergaren bij de wibra, maar omdat ik niet zo'n fan ben van garen van de wibra/zeeman/action/noemmaarop zocht ik stug door.

Op een forum werd er de laatste tijd veel besteld bij woolly.nl, want daar verkochten ze nieuwe haaknaalden. Ik besloot een kijkje te nemen en kwam daar, jawel glittergaren tegen! Halleluhja! Maar ja, dit was meer paars/roze dan roze......zou dat wel goed genoeg zijn??? Ik besloot het te doen en ook meteen zo'n mooie haaknaald mee te bestellen (clover amour haaknaalden, werken erg fijn en hebben leuke kleurtjes ;) )

Het garen was Caron Simply Soft Party yarn. Ik kende het eigenlijk niet, maar hoorde van andere dat Caron wel heel lekker zacht is en heel fijn om mee te werken, dus ik besloot om de gok te wagen. Toen mijn bestelling binnen kwam was ik om. Wat een mooi garen en ook nog eens lekker zacht. Dit kon niet meer fout gaan.


Ook het patroon had ik al gevonden. Deze sjaal stond al heel lang op mijn verlanglijstje, maar aangezien ik al genoeg sjaals had besloot ik hem voor mijn nichtje te maken. Het is een lekker warme maar niet te grote sjaal, dus dat kwam goed uit.

Uiteindelijk is de sjaal ongeveer 25cm breed geworden met een totale lengte van ongeveer 210cm. Hij past netjes 2x om mijn nek en is niet te groot of te klein.
Ik hoop dat mijn nichtje er blij mee is (als het goed is heeft ze hem dit weekend gekregen). Ik wilde hem eerst pas met haar verjaardag geven maar die is pas aan het eind van het jaar.....

Helaas is het party yarn erg lastig te fotograferen........2 opmerkingen:

  1. Prachtige sjaal, zo een zou ik ook nog wel eens willen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha die is niet zo moeilijk, dus dat moet je zeker lukken!

      Verwijderen