vrijdag 28 december 2012

Hardlopen

Volgens mij had ik op het moment dat ik bedacht dat ik ging hardlopen een soort van zenuwinzinking ofzo.

Als ik vroeger ergens een hekel aan had, was het wel rennen. Rennen rond een voetbalveld, schuttelrun (die met die piepjes) coopertest en noem maar op. Astma en bronchitis zit bij ons in de familie en dan heb ik denk ik nog geluk gehad, maar toch ik bakte er niets van.

Mijn hoogtepunt qua conditie was volgens mij tijdens mijn hockeyperiode....het was niet gemakkelijk, maar het ging.


Hoe ik dan ook besloten heb om te gaan hardlopen, weet ik al niet meer. Ik kwam achter het bestaan van Start to run van Evy en ben begonnen. Die eerste minuten die je moet rennen, waren een hel. zelfs dat kon ik niet eens!
Ik bleef toch volhouden en een week later ging mijn nichtje ook mee. We sleepte elkaar er doorheen....maar hoe kouder het werd, hoe minder het ging. ook was het erg lastig om een tijd te plannen om te gaan.Uiteindelijk ben ik zelf weer gegaan en ik ben bijna bij die laatste week. het schema zeg dat je binnen 10 weken 5km kan hardlopen. Ik ben in augustus begonnen.....het duurt dus iets langer, maar ik kom er wel.


Ik heb me hardloopschoenen gekocht en ook een jasje en een echte tight kon niet ontbreken.
Op 24 maart hoop ik mee te doen aan de Venloop (5km) en hoop deze binnen 30 minuten uit te lopen.

1 opmerking:

  1. Hoi Tamara, ik ga je volgen, leuk gevonden via Annemarie,s haakblog, link your stuff, wat zijn er veel leuke dingen te vinden op de blogs, kom ook eens bij mij kijken en ik vind het leuk als je me gaat volgen, een weggevertje doet het ook altijd goed, bij 30 volgers gaat bij mij weer een give a way eruit,
    Fijne dag verder
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen