woensdag 5 juni 2013

Marikenloop

Vorige week zondag (26 mei) was het zover, de Marikenloop. Een loop speciaal voor vrouwen in Nijmegen.

De start was pas om 1 uur, maar ik was al rond 11 uur op het terrein... Ik had me namelijk op gegeven voor een onderzoek dat aan de Marikenloop was gekoppeld. Dit zou om 5 voor 12 plaatsvinden. In de tussentijd heb ik wat op de sportmarkt rondgelopen en gewoon wat gezeten. Rond kwart voor 12 arriveerde vriendlief op het terrein, maar hij moest maar even wachten, want ik moest op naar onderzoek.

Tijdens het onderzoek keken een aantal fysiostudenten naar de stand van mijn voeten en naar de lenigheid van mijn lichaam. Daarna vlug opzoek naar vriendlief en een aantal dames die ik via een forum ken. Via hun zou ik mee kunnen doen aan een warming-up.
Die warming-up was erg fijn, geen gekke aerobics achtige pasjes, maar gewoon een goede hardloop warming-up. Daarna weer opzoek naar vriendlief (arme vriendlief heeft heel wat tijd alleen door moeten brengen, sorry ) en opweg naar de startvakken.

Ik stond in het een-na-laatste startvak en we zouden pas rond 20 over 1 starten. De warming-up in de startvakken sloeg ik over en ging pas rond 10 over 1 in het startvak staan. 5 minuten later kwam de eerste dame alweer over de finishlijn, terwijl wij nog aan het wachten waren. Vanuit het startvak naar de startlijn duurde voor mijn gevoel heel lang. Ik was ook een beetje in de war, ik was gewend dat iedereen uit 1 startvak tegelijk startte doormiddel van een openingsschot zeg maar. Nu kwamen we bij een trechter uit zodat er steeds twee dames samen startte.....Ik had dus niet helemaal door dat ik echt gestart was. :D

De route was erg mooi, na een kilometer liepen we al in het bos en door de trechterstart was het niet druk op het parcours Bij het twee kilometer punt kwamen we op een open vlakte waarbij je andere lopers aan de andere kant terug zag lopen, dat was even een aparte gewaarwording.
Ik was eigenlijk te hard van start gegaan dus net voor het keerpunt en net erna heb ik eventjes gewandeld. Ik werd aangemoedigd door een ander meisje, die ook toegaf dat zij het ook zwaar had.

Net na dat punt liep een van de meiden van het forum ineens langs me. Zij liep een fijn tempo en zo kon ik fijn met haar overlopen. We liepen heel associaal midden in het pad :) maar gelukkig konden andere meiden er nog voldoende langs.

Ik had gehoopt samen met haar over de finish te kunnen lopen, maar ongeveer een halve kilometer voor de finish schoot ze er vandoor. Zo lang kon ik geen sprintje volhouden. Net voor de finish heb ik wel nog geprobeerd te sprinten maar de weg werd me versperd.

Ik kwam met 35:38 minuten over de finish. Geen toptijd, maar ik was tevreden. Daarna vriendlief, mamma en mijn nicht die ook gelopen had weer opgezocht.

Ik vond het een erg leuke loop en is zeker voor herhaling vatbaar.


Ik ben de linkse (groene broek, blauwe schoenen) en ik had het zwaar.

1 opmerking:

  1. Wat stom dat er naast jou op de foto zo'n vrolijke huppelkut loopt :(

    BeantwoordenVerwijderen