maandag 25 november 2013

Monchouvlaai

Hier in het zuiden spreken we over vlaaien en niet over taarten (behalve bij slagroomtaart, maar dat even terzijde) dus vandaag een vlaai.
Ik heb jullie al eens eerder over deze vlaai verteld en beloofd het recept online te zetten. Daar gaat dit berichtje dan ook over. Over de meest makkelijke en goddelijke taart/vlaai ooit!

De ingrediƫnten zijn als volgt:
  • 200 gram monchou
  • 125 gram (bastard) suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1,5 blikje Jonkers vlaaifruit kersen (kersen zijn echt het lekkerst)
  • 1 kant en klare cakebodem

Als eerste begin je met de suiker en de slagroom te mixen totdat de slagroom stijf is. Daarna mix je de monchou samen met de slagroom tot het een egaal goedje is.


Eigenlijk heb je nu al het meeste werk gehad. Het enige wat je nu nog moet doen is de monchou over de cakebodem verspreiden en daar over heen de kersen te verdelen.


De vlaai moet nu nog ongeveer 3 uur in de koelkast om op te stijven. Ondertussen kun je zelf natuurlijk de gardes aflikken en de kom uit lepelen ;)


Smakelijk eten iedereen!!! 

1 opmerking:

  1. Heerlijke taart, ik maak daarvoor de bodem ook altijd nog zelf van speculaasjes, droge koekjes of Bastogne koekjes. Kruimelen en mengen (mixer) met boter.

    Liefs, Margo

    BeantwoordenVerwijderen