vrijdag 22 november 2013

Verjaardagscadeau

Afgelopen woensdag was ik jarig en dat wilde ik eigenlijk met jullie delen, maar ik wist niet goed hoe. Een winactie zou leuk zijn, maar dan moet er natuurlijk wel iets te winnen zijn.

Verjaardagen bij ons zijn altijd erg uitbundig en gezellig. De hele kamer zit vol en voor (veel) drank en spijs wordt gezorgd. Cadeautjes worden niet meer heel uitbundig gedaan, sinds we niet meer op de basisschool zitten. Een incidenteel cadeau komt nog wel eens voorbij en is nog altijd erg leuk.

Afgelopen tijd heb ik me verbaasd over cadeau's tijdens verjaardagen in blog land. Over de hoeveelheid en het prijskaartje wat er waarschijnlijk aan hangt. Jaloers was ik niet echt (het was voornamelijk beautyspul) maar jeetje. Iedere vriendin kwam apart met een cadeau, hetzelfde geldt voor de zussen, dan uiteraard nog een dik cadeau van pap en mam en uiteraard van vriendlief, die er dan met twee kwam aanzetten!

Maar goed, ik besloot mezelf maar een cadeau te geven. Ik vertelde jullie al over de rode cowl die ik maakte en dat ik graag ook nog een okergele cowl wilde. Op de Kreadoe vond ik helaas geen okergeel garen. Bij mijn wolwinkel gelukkig wel. Ik nam twee bollen Katia Maxi Merino mee in de kleur 47.

Via Pinterest vond ik dit voorbeeld . Ik vond het voorbeeld wat te groot (zeker om binnen te dragen) en besloot dat het een cowl/neckwarmer werd. Zo eentje die je niet om kunt slaan, gewoon je hoofd erdoor en gaan.


Samen met de bollen Katia nam ik ook een breinaald 9mm mee. Een rondbreinaald van 80cm. Ik begon met opzetten met het idee om de cowl zo'n 60cm rond te maken. Maar al snel bleek dit te klein te zijn. Dus maar weer uithalen en gewoon 80cm rond.

Het nam wat tijd in beslag (voor een beginnende breier was het toch wel een uitdagend patroon), maar hij was op tijd voor mijn verjaardag af.
Hij is precies de goede lengte en kleur. Ik ben er blij mee.


2 opmerkingen: