vrijdag 3 januari 2014

Drops Paris

Ik ben om! Eerder snapte ik andere niet als ze het hadden over hun liefde voor Drops Paris. Ik vond het maar stom en splijtig garen.
Ik had er twee projectjes mee gemaakt en de tweede was meer noodgedwongen, want ik wilde van mijn voorraad af. Helaas lukte dat niet goed en moest ik garen bij bestellen en bleef ik nog met veel garen zitten.

Later bestelde ik weer wat bij en maakte ik weer twee projectjes, maar ik voelde de liefde nog steeds niet. Wel werd ik iets meer fan van hun kleuren aanbod.


Maar nu, na de twee granny square kussens ben ik helemaal om. Ik weet niet precies wat mijn gedachte heeft doen veranderen maar ik vond het ineens helemaal geweldig. En misschien komt het ook een beetje omdat ik nog niet echt vergelijkbaar garen heb kunnen vinden.Het uiterlijk waar Drops Paris voor zorgt en de structuur die het geeft is geweldig. Op foto's kun je vaak zo zien wanneer iets met Drops Paris gemaakt is.


Ik weet nogsteeds niet zeker of Drops Paris nu geschikt is voor bijvoorbeeld dekens. Er wordt gezegd dat het heel zwaar wordt in grote projecten, maar ik denk dat ik het gewoon een keer ga proberen.
Sinds kort heeft Drops Paris ook een klein zusje, Drops Cotton Light. Deze is gemaakt van 50% katoen en 50% polyester en is te haken met haaknaald 4mm.
Heeft er iemand al gehaakt met dit nieuwe garen? En wat vond je er van??? Let me know. Ik ben erg benieuwd.

4 opmerkingen:

 1. Coton light is absoluut niet nieuw, hoor. Het splijt net zo erg als Paris, maar is veel lichter en daardoor meer geschikt voor grotere projecten en kledingstukken. Vorig jaar hebben ze wel de twijning veranderd, waardoor het minder splijt en dat is absoluut erg prettig. De kleurtjes waren best beperkt toen ik vorig jaar een aardig bergje kocht, maar hoe dat nu is weet ik niet. Ik vind het wel prettig garen, prettiger dan Paris.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak nu ook een deken met paris, haakt lekker weg. Ik heb nog een aantal bollen light liggen, die wil ik gaan proberen zodra ik weet wat ik ervan wil maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog wat bollen drops paris liggen die ik ooit kocht voor een sjaal. Ik dacht even lekker gek te doen door een lichte paarsige/roze kleur te bestellen, iets wat ik dus eigenlijk nooit draag. Tijd om te bedenken wat ik ermee moet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik een deken gehaakt met Paris. Haakt fijn, maar wordt zwaar!
  Ben nu op zoek naar ander garen. Misschien de light.

  groeten thea

  BeantwoordenVerwijderen