maandag 27 januari 2014

Triangle sjaal/omslagdoek

Veel inspiratie of ideeën doe ik op via Pinterest. Het is een geweldige site met de mooiste foto's en je kunt zelf alles handig opslaan in borden naar jouw onderwerpen.
Op Pinterest kwam ik ook deze sjaal tegen. Ik ben meestal niet zo'n fan van dit soort sjaals/omslagdoeken, maar door de kleur en het design sprak me deze toch wel aan.

Ik zocht garen uit voor de sjaal en besloot voor Stylecraft te gaan in de kleur denimblauw. Ook bestelde ik twee bollen lavendel mee om deze sjaal nog eens te maken in het paars.Aan de sjaal beginnen was een heel ander verhaal. Het patroon is lastig geschreven en ook het telpatroon kwam ik niet echt uit. Na het patroon grondig te hebben bestudeerd en naar de afgemaakte projecten te hebben gekeken op Ravelry, besloot ik gewoon te beginnen en te doen wat mij goed leek. Dit pakte gelukkig goed uit.
De sjaal vreet erg veel garen en eigenlijk had ik net niet genoeg met twee bollen. Gelukkig kon ik alleen de laatste rij niet maken en besloot ik deze weg te laten.


De sjaal valt erg netjes en is erg mooi geworden na het blocken. Toch is het niet mijn sjaal. Misschien had ik niet voor blauw moeten kiezen en als ik hem om heb spreekt het patroon me niet aan. Dus dit is geen winnaar. Ik hoop dat ik iemand anders blij kan maken met deze sjaal. En voor die twee paarse bollen zoek ik nog wel een andere bestemming.

2 opmerkingen:

  1. Wauw wat een mooie sjaal zeg. Jammer dat het niet helemaal is wat je ervan verwach had. Maar je kunt er vast en zeker iemand anders blij mee maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind hem erg mooi geworden, maar ja, als je er niet prettig mee voelt, kan inderdaad iemand anders hem beter dragen.

    BeantwoordenVerwijderen