maandag 17 februari 2014

Baby ripple

Tijdens het maken van de twee babymutsjes kwam ik er al snel achter dat ik veel te veel garen had. Op een of andere vage manier dacht ik dat ik veel meters nodig zou hebben. Nou niet dus. Na het maken van de mutsjes woog ik de bollen af en berekende ik hoeveel meter ik ongeveer over had.
Met een app op mijn telefoon (crochet handy voor Iphone) kon ik gemakkelijk zien hoeveel meter ik nodig zou hebben voor een babydekentje. Volgens de app had ik genoeg garen voor een dekentje van ongeveer 75x75cm.Ik besloot er een ripple deken van te maken. Ik wilde toch nog eens graag een ripple maken en dit leek met het goede moment. Ik had ook al eerder dekentjes gezien ik dit soort kleurstellingen, dus had er ook wel vertrouwen in dat het mooi zou worden.


Ik besloot 4 rijen in dezelfde kleur te maken voordat ik af zou wisselen. Dit om de deken niet te druk te maken, maar het toch rustig te houden. Na 3 kleurwisselingen besloot ik er nog een vierde achteraan te plakken, ik had nog genoeg garen over en zo werd het dekentje net iets groter.


Om het af te maken wilde ik ook een rand. Zeker bij een ripple vind ik een rechte rand het dekentje toch iets meer afmaken. Met hardroze zorgde ik ervoor dat de deken recht werd, daarna nog een toer vasten. En als laatste in roze nog een rij stokjes. Niet te gek en te veel maar gewoon een mooie rand.


Ik vroeg de nicht of zij interesse had in het dekentje (voor bij de mutsjes) anders zou ik hem op Etsy plaatsen. Maar gelukkig vond zij de deken ook heel mooi en zou deze perfect passen bij de box. Samen met de mutsjes stuurde ik de deken richting de randstad. Nu liggen ze netjes te wachten...

2 opmerkingen:

  1. Leuk zo bij die mutsen! En bedankt voor de tip voor de app, die ga ik opzoeken :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie set zo,prachtige kleuren ook...lekker vrolijk en ehhh die app ga ik ook eens kijken of er die voor android is

    BeantwoordenVerwijderen