vrijdag 14 februari 2014

Kleurenschema's : Mental Vacation

We beginnen deze keer met kleurenschema's gebaseerd op vakantiefoto's. Rond deze tijd, waarin de winter nog zo lang lijkt en de zomervakantie nog ver weg, leek me dat wel een goed idee.

Na het maken van de vorige blogpost, bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om alvast garen en kleuren bij de plaatjes te zoeken. Zo krijg je direct een goed beeld van hoe een foto vertaald kan worden naar een deken of een kussen (of elk ander project uiteraard).

Garen: Caron Simply Soft verkrijgbaar bij woollyMental vacation 31
Garen: Stylecraft Special DK verkrijgbaar bij Echtstudio


      

Garen: Caron Simply SoftDe kleuren kunnen nog wel eens veranderen en anders uitzien door instellingen van computerschermen. Wat ik altijd doe bij het uitzoeken van een kleur, is naar de foto's op Ravelry kijken. Daar uploaden mensen vaak eigen foto's van hun bol garen. Zo kun je gemakkelijk zien, wat lichtinval ed. kan doen voor een kleur.

De kleuren Berry Blue en Blue Mint uit het schema hierboven lijken helemaal niet overeen te komen met het plaatje. Maar als je zoekt via Ravelry kom je erachter dat het hele mooie kleuren zijn en wel degelijk passen in deze setting.

Uiteraard hoef je je niet te houden aan deze kleurenschema's. Ik wil alleen laten zien hoe dit soort foto's kunnen zorgen voor inspiratie en je dit gemakkelijk om kunt zetten naar een deken.
Veel plezier ermee.

1 opmerking:

  1. Love the colour combos you've got here. Funny how colour can be therapeutic...I'm feeling better already!

    BeantwoordenVerwijderen