vrijdag 16 mei 2014

Tapestry haken

Het lijkt wel of er steeds nieuwe manier van haken bij komen. De laatste tijd ben ik erg onder de indruk van het tapestry haken. Hierbij wordt vaak gewerkt mer geometrische patronen. Het ziet er heel netjes uit en van de vele kleurwisselingen zie je heel weinig.

Ik heb het tot nu toe voornamelijk voorbij zien komen in tassen en dekens. Ik zou graag nog eens zo'n tas hebben/maken.

Deze is van Draad en Praat die recentelijk deze tas heeft afgemaakt.Dit mooie exemplaar kwam ik tegen op Etsy. Gehaakt maar toch steving met leren bandjes en onderkant. Helaas is hij uitverkocht :(


Ik wil binnenkort ook aan zo'n tas beginnen, zodat hij voor zomer af is. Ik zou er eigenlijk een soort rugtas van willen maken, net als het voorbeeld van etsy. Maar ik weet niet of dit gaat. Misschien ga ik wel zo'n hengsel aan maken, om het dragen makkelijker te maken.

Ik heb alvast een bord op Pinterest aangemaakt om alvast motiefjes en kleurideeen op te doen. Ik weet wel al dat ik de tas wil gaan maken met Drops Paris garen (of anders misschien Phildar Coton 4, maar daar heb ik nog niet mee gewerkt).


1 opmerking:

  1. Ik gebruik heel veel Phildar phil coton 3, en het is een prima stevig garen! Ik gebruik het vaak voor pannelappen en het blijft ook lang mooi. Drops gebruik ik daarintegen weer heel weinig, dus daar kan ik weinig zinnigs over zeggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen