maandag 28 november 2011

Allemaal leuke dingen

Hoi Hoi,

Het is eigenlijk alweer veel te lang geleden, maar ik wist steeds niet wat ik moest schrijven of ik dacht er weer te laat aan (als ik dus in bed lag of op het werk was).
En nu kan ik jullie wel gaan vervelen met waarom ik er dan niet aan toe kwam, maar dat wil ik jullie niet aandoen, dus ga ik direct verder met de leuke dingen!

Zoals sommige al hadden gezien, ben ik naar de kapper geweest. En het is heel wat anders geworden. Het is kort en ik heb permanet! Terwijl ik altijd gezworen heb geen krullen en/of permanet te willen :D
Het was eventjes wennen, maar ik ben er toch wel blij mee.

Ook heb ik weer iets nieuws ontdekt op het haakgebied. Het bedrijfje dat de Zpagetti maakt/verkoopt heeft nu iets nieuws op de markt gebracht; RibbonXL. Dit is iets dunner dan Zpagetti, niet zo zwaar en ze hebben vaste kleuren. Nabestellen is dus makkelijker als bij Zpagetti.
Op de Kreadoe beurs (had ik al verteld dat ik daar was geweest?) heb ik voor het eerst kennis gemaakt met RibbonXL, maar de kleur die ik wilde voor mijn projectje hadden ze niet meer voldoende. Ik heb dus maar via internet 4 bollen RibbonXL besteld om een sprei te gaan maken voor over het bed.
Ik ben nu al 6x begonnen en al 6x heb ik alles uit moeten halen, omdat ik veel te strak haak......moet nog eventjes oefenen met het los haken....

Ik ben dus op de KreaDoebeurs geweest, samen met mam. Helaas hadden ze daar weinig dingen die ik kon gebruiken voor te haken. Wel heb ik veel leuke andere dingen gezien.
Uiteindelijk was de buit van deze dag
- het boekje "Helemaal Hoooked" met allerlei patronen voor Zpagetti, waarvan ik er nu dus 1 met RibbonXL ga maken.
- 3 nieuwe kleuren garen. Roestbruin, ecru en paars.
- een set glitterhaaknaalden :D helaas heb ik ze nog niet kunnen gebruiken
- een lintje voor het ophangen van een kadootje.

Nadat ik dus die 4bollen RibbonXL besteld had, kwam ik een hele leuke sjaal tegen ook gemaakt van RibbonXL. Die moest ik natuurlijk ook maken. En bij bestelling van 2 bollen kreeg ik het patroon gratis, lekker meegenomen dus.
Ik kreeg op donderdag mijn pakketje binnen en ben direct begonnen, maar moest vrijdag weer opnieuw beginnen. Ik had weer eens te strak gehaakt, waardoor de sjaal veel te klein werd. Maar vrijdag lukte het gelukkig wel en heb ik hem dan ook maar direct afgemaakt.

Mijn sjaal (en nieuwe kapsel)


Detail foto van de sjaal

En uiteraard ben ik weer met veel te veel dingen tegelijk bezig, want ik ben ook nog een ijsbeertje aan het maken. Gijs de ijsbeer mist nu alleen nog 3 poten een zijn staart...maar het wil maar niet vlotten.
Ook moet ik Pip de pinguïn nog maken en een muziekschaapje. Ik moet nog hard aan de slag dus.

Ow en ik/we hebben goed nieuws. Op 1 maart volgend jaar gaan we samenwonen! We krijgen een starterlening van de gemeente, zodat we genoeg hebben voor de hypotheek en dan worden we dus op 1 maart eigenaar van ons eigen huis!
In de tussentijd probeer ik het hier al een beetje te maken zoals ik het wil. Voor mijn verjaardag heb ik een hele leuk schaal gekregen met allemaal kleine glaasjes, met kaarsjes en bloemetjes in. Ziet er erg leuk uit.

En ik heb een nieuwe verslaving. Ik heb een brander gekocht, hierin kun je bovenin wax leggen en onderin een theelichtje zetten, zodra de wax smelt komt er een (meestal heerlijke) geur vrij. De waxcupjes doe ik door de helft en dan gaan ze 1 theelichtje mee. Zo ruik het hier in huis altijd lekker. Ik had 12 cupjes besteld en heb nu alweer een nieuwe lading besteld (gelukkig kosten de cupjes niet zoveel).

Ze zien er ook nog een schattig uit he?!

Ik ga weer verder aan Gijs, hij mist zijn poten ;)

1 opmerking:

 1. via FOK! kom ik op je weblog terecht, leuk!
  Sinds ik het roken heb afgezworen, ontwikkel ik steeds nieuwe verslavingen waaronder haken :D
  Maar ik voel er weer eentje opkomen ...
  Waar bestel je de waxcupjes? En doe je die in zo'n brander die ook geschikt is om water met olie bovenin te doen? (van steen? Die heb ik ooit gehad maar vrees dat ik een nieuwe moet gaan halen)

  Groetjes, Saskia a.k.a. Serinde

  BeantwoordenVerwijderen