woensdag 14 november 2012

Padma


Gisteravond zat ik eventjes tussen een aantal projectjes in. Ik had net een projectje afgerond (die was sneller af dan ik gedacht had) en door mijn eigen schuld kon ik niet verder aan een ander project omdat ik 'smorgens niet vroeg genoeg op was voor de pakjesmeneer.

En na een tijdje op internet speuren naar een leuk tussendoor projectje, kwam ik uit bij Padma. Padma is een olifantje en Padma is erg beroemd. Voornamelijk omdat de ontwerpster een "Crochet Along" (CAL) heeft georganiseerd bij Padma. Zij heeft toen elke week een stukje van haar patroon op haar blog geplaatst zodat haar lezers mee konden haken met haar. Na 4 weken was Padma af en kon iedereen zijn/haar resultaat showen.
Helaas kon ik nog niet haken toen Padma voor het eerst is gepubliceerd, maar achteraf maken kan natuurlijk ook.


Ik had Padma ook al veelvuldig voorbij zien komen op fora enzo. Sommige hebben hele Padma families, zo leuk om te zien. Al die Padma's in verschillende kleuren en samenstellingen. Maar ik begreep nooit waarom je zoveel dezelfde beestjes zou willen maken. Maar nu snap ik het! Ze is gewoon heel makkelijk te maken en je als ze af is en het lijf dicht zit, is ze ook echt af. De slurf en oren maak je van te voren en gaandeweg haak je deze er gewoon aan. Zo ook met de staart, deze maak je gewoon als je met het lijf bezig bent. Super handig!Ik ben dus gisteravond begonnen en net rond 1 uur had ik hem af. (was vanmorgen wel vroeg opgestaan voor de pakjesmeneer). Heel handig als tussendoor projectje dus.

Ik vind haar leuk en ben ook best blij met de kleurtjes. Het was dus toch best een leuk bolletje garen (waar nu bijna niets meer van over is).
Ik denk dat Padma nog wel familie erbij krijgt....ooit.

1 opmerking:

  1. Wat 'n supermooie Padma, zo'n vrolijke kleuren! :)

    Poekie (onze gebreide huiskat die zorgt voor handgemaakte knuffels voor de kinderen in het ziekenhuis) nodigt je graag uit op zijn feestje, want binnenkort bestaat het Poekie-project 1 jaar! En bij een feestje horen natuurlijk kadootjes! Vier jij mee... en wie weet win jij wel een mooie waardebon of een haakboekenpakketje!

    Groetjes van Poekie & Saskia
    (http://poekie-knuffel.blogspot.be/)

    BeantwoordenVerwijderen