dinsdag 26 maart 2013

Eerste wedstrijd

Zo, ik ben weer thuis en fris gedouched.
Vandaag was de dag, de dag waarvan ik vorig jaar niet eens wist dat ie zou komen en die na augustus toch erg snel dichtbij kwam.

De Venloop, mijn eerste hardloopwedstrijd. Ik was poep zenuwachtig, gelukkig heb ik wel kunnen slapen. Helaas zat het weer ons niet mee en was het echt heel koud.

Om 10uur zijn we van huis vertrokken om ruim op tijd aan de start te verschijnen. Ik zou om 11:15uur moeten starten. De tijd vloog voorbij en het was dan ook al snel tijd om ons op te stellen.

Het startschot klonk en voorzichtig begon het startvak leeg te stromen. In het begin was het erg druk en werd ik van alle kanten ingehaald. Ik startte eigenlijk veel te snel maar kon niet echt langzamer gaan. Toen mijn telefoon na 10minuten vertelde dat ik op 33minuten aan de finish zou komen, wist ik dat ik wel heel snel ging.

Helaas moest ik rond de 2km al een stukje lopen. Mijn benen wilde niet helemaal en ik kreeg niet voldoende lucht. Na een tijdje had ik het idee dat ik achteraan liep, maar goed, gewoon doorlopen.

Gelukkig kwam de finish in zicht. Ik had eigenlijkniet het idee dat ik al bijna 30minuten aan het lopen was.

Toen ik de Parade op liep, stond het vol met mensen, maar ik kon er niet echt van genieten. Ik was vooral gefocused op hoe ver ik nog moest en waar mijn vriend zou staan (die ik uiteindelijk nog gemist heb).

Het registratiebord bij de finish gaf 37:20 aan toen ik er onderdoor liep, dat viel me tegen en maakte me niet blij.

Gelukkig geeft mijn telefoon op de 5km een tijd van 35:27 aan, wat dan wel weer een verbetering is. En ook op andere punten heb ik bekertjes behaald, 4 in totaal :)

Na afloop ben ik toch wel tevreden. En ik ga gewoon doortrainen voor de andere wedstrijden.
5 opmerkingen:

 1. Super prestatie! Ik doe het je niet na!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige prestatie zeg!!
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supergoed van je hoor!! Bekijk het eens zo: er is nu ook alle ruimte voor verbetering ;)
  Is de Marikenloop de volgende?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :D
   Tot nu toe sta ik alleen ingeschreven voor de Marikenloop idd, maar denk dat er nog een aantal bij komen (1 in mei en 1 in juni).
   Jij staat ook voor de Marikenloop ingeschreven toch?

   Verwijderen