maandag 13 januari 2014

Wafflestitch blanket

Voor alle baby's in de omgeving wil ik iets maken, meestal maak ik een amigurumi. Maar deze baby is speciaal. Hij is namelijk het zoontje van mijn stiefzus, mijn "stief"neefje zo gezegd.

Ik had al snel in mijn hoofd dat ik iets groters wilde maken, een dekentje was dan wel logisch. Ook het patroon was snel gekozen. Op een haakforum wemelde het ineens van de wafelsteekdekens. Het geeft een leuk effect en "feel" aan een deken.


Vlak nadat ik wist dat ze een zoontje zouden krijgen ging ik naar de wolwinkel en ging opzoek naar garen. Uiteindelijk viel de keus op Phildar Partner 3,5 in de kleuren.....
Later bleek dat mijn stiefzus allemaal dekentjes van het merk Koeka wilde met zo'n zelfde wafelsteekeffect erop. Dat kwam goed uit, dan valt mijn dekentje niet buiten de boot.
De wafelsteek heeft wat tijd nodig, maar ik was vroeg genoeg begonnen en ook ruim van te voren klaar.


Met kerst besloot ik het dekentje al te geven. Zo zou het alle aandacht krijgen en direct in gebruik genomen kunnen worden. Hij werd met veel enthousiasme ontvangen en er werden al plannen gemaakt om hem mee te nemen naar het ziekenhuis mocht zoonlief zich aandienen. Een geslaagd cadeau dus.


2 opmerkingen:

  1. Sieht gut aus. Bin mal gespannt auf das Endergebnis.
    Hab ein schönes Wochenende.

    Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. helo heb je the tutorial for this model?

    BeantwoordenVerwijderen