vrijdag 7 februari 2014

Hardlopen: Loopgroep

Ik heb het volgens mij al eens eerder een keer genoemd. Ik heb een loopgroep gevonden. En nee geen loopgroep bij een atletiekclub waar je verplicht rondjes op de baan moet rennen, maar een soort freelance of freewheel groep. We doen gewoon lekker waar we zin in hebben en rennen op de meest ongewone plaatsen.


Oke, niet helemaal waar. Want zo ongewoon zijn die plaatsen niet. We rennen voornamelijk door de bossen en op de hei. Ik km wel op plaatsen waar ik nog nooit geweest was. De loopgroep is opgericht door de Run2Day in Venlo. En veel plekken waar we trainen liggen dan om en in Venlo. Het stad gedeelte van Venlo kende ik wel, maar die bossen zijn allemaal nieuw.

En dat is leuk! Ik kom op de mooiste plekken op momenten waarop de meeste mensen nog in bed liggen (zondagmorgen om 9uur, meestal lig ik dan ook nog in bed). Het is dan nog lekker rustig en het is eigenlijk best leuk om zo mijn zondag te beginnen.


Ergens in november was onze eerste keer en nu, na eigenlijk een korte periode, is het een hele hechte groep geworden. Voor en na de training is het een en al grappen en grollen en uiteraard lekker napraten.
Tijdens de training is er voor iedereen wat. De groep is erg gevarieerd, het maakt echt niet uit, hoe hard en hoe lang je al rent, iedereen bepaalt gewoon zijn eigen tempo. Er wordt een rondje uitgezet en er wordt afwisselend gerend en gewandeld.
De trainer houdt er wel een beetje van om ons af te beulen dus de meeste rondje bevatten heel wat heuvels, maar dan voel je ook dat je echt iets aan het doen bent.


Dus woon je in de regio Venlo en zoek je nog een loopgroep, check de website en/of Facebook van de Run2Day Venlo en meldt je aan.


2 opmerkingen:

  1. Leuk!

    Vraagje: heb je eigenlijk mijn laatste brief ontvangen? Die is van best lang geleden, er zat een kerstkaartje bij. Of heb ik misschien iets van jou gemist?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk initiatief zeg!

    BeantwoordenVerwijderen